Wat is een Plasma behandeling?

Tijdens een Plasma behandeling reageert de plasma vlak boven de huid. De bovenste huidlaag wordt daarmee heel gecontroleerd behandeld. Plasma zorgt voor een liftend- en verjongend effect heeft ook een positief effect op lange termijn. De behandeling met plasma pen zorgt indirect voor stimulatie op de diepere huidlagen. Hierdoor wordt de aanmaak van nieuw collageen en elastine vezels gestimuleerd. Door dit effect en de herstructurering van bindweefsel zullen de behandelde zones een extra boost krijgen in hun stevigheid en volume. Tijdens de behandeling is de verstrakking direct zichtbaar. Het is dé nieuwste techniek om veilig een behoorlijke verstrakking en huidverbetering te bereiken, zonder operatie!

Zijn de plasma behandelingen pijnlijk?

Een verdovende crème zal ongeveer 15 minuten voor aanvang van de behandeling worden aangebracht. Hiermee is de behandeling zo goed als pijnloos, afhankelijk van persoon tot persoon.


Veiligheid

De Plasma pen werkt oppervlakkig, wat betekent dat de plasmastraal de basaalcellenlaag (de onderste huidlaag van de opperhuid) van de huid niet bereikt. Hierdoor is er geen gevaar voor bloedingen, littekens of andere ongewenste of permanente huidschade. Deze kleine puntjes van 0,1mm tot 0,3 mm doorsnede komen ongeveer 0,02mm tot 0,04mm diep in de huid.

Hoe lang is de hersteltijd?

De behandelde huid kan een lichte zwelling en roodheid vertonen die gemiddeld 2 dagen kan duren. Ook ontstaat er na de behandeling de zogenaamde "crusting" van de huid, wat betekent dat er een veelvoud van minuscule korstjes ontstaan. Deze korstjes verdwijnen in de meeste gevallen binnen 5 dagen en zullen uiterlijk na 7 dagen volledig zijn verdwenen (niet krabben of wrijven). Overigens is het wel belangrijk dat de huid in de dagen na de behandeling wordt beschermd met een zonnefactor tegen schadelijke straling van de zon.

Wat is het resultaat op lange termijn?

Het resultaat blijft 1 tot 3 jaar. Dit is afhankelijk van uw levensstijl en huidconditie. Na de behandeling zijn de huidvezels samengetrokken en wordt de aanmaak van collageen en elastine in werking gezet. Het collageen wordt in de maanden na de behandeling aangemaakt. Het effect van een oogliftcorrectie d.m.v. operatieve huidverwijdering blijft 5 tot 10 jaar en is dus, zoals vele mensen denken, niet permanent. Het nadeel is dat de huid volledig wordt doorgesneden. Hierdoor ontstaat er veel littekenweefsel. Deze behandeling kunt u niet blijven herhalen. De plasma behandeling kunt u indien gewenst zo vaak herhalen als wilt.

Aantal plasma behandelingen

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheid van het huidoverschot, het huidtype, complexiteit van het probleem en uw individuele wensen. Ieder mens heeft een eigen huidtype. De behaalde resultaten verschillen van persoon tot persoon. In de meeste gevallen is 1 behandeling voldoende, maar in sommige gevallen kan een tweede of zelfs nog derde behandeling nodig zijn. de behandelingen moet een interval van ongeveer 8 tot 12 weken zijn. Een sessie duurt ongeveer 30 tot 60 minuten.

Contra-indicaties:

Zwangerschap

Actieve herpes

Epilepsie

Diabetes

Huidtype 5 en 6 (donkere tot zeer donkere huid)

Zeer zware actieve acné

Tijdens gebruik van een antibiotica kuur

Permanente fillers (geen botox)

Bij een afwijking van de oogspieren (musculus oculus)

Vocht onder de ogen kan niet behandeld worden, aangezien dit een afwijking van het lymfe-systeem is.

Uiteraard bekijkt de specialist uw huid uitvoerig van te voren en zal ze samen met u bekijken hoe de behandeling voor u het gewenste resultaat zal geven.

De behandeling is geschikt voor:

Oogleden (boven en onder)

Voorhoofd rimpels

Diepe en oppervlakkige rimpels

Acne, Littekens

Face lift

Liften van wenkbrauwen

Rimpels rond de oren

Hals lift

Voordelen:

Snelle behandeling

Non-invasief (niet snijden)

Meestal 1 behandeling nodig

Korte hersteltijd

Langdurige resultaat

Zeer korte hersteltijd (3 tot 5 dagen)

Na de behandeling slechts lichte zwelling, roze huid en bijna onzichtbare korstjes van 0,1mm doorsnede.

(verdwijnen na 3 tot 5 dagen)

langdurig resultaat, 1 tot 3 jaar (afhankelijk van uw huidconditie en levensstijl)

Prijzen

- voorhoofdrimpels 200,-
- fronsrimpel tussen wenkbrauwen 150,-
- kraaienpootjes 300,-
- onderste oogleden 250,-
- bovenste oogleden 250,-
- nasolabiale plooi 250,-
- rokerslijntjes en mondrimpel 250,-
- wangen 300,-
- kin 200,-
- lift wangen 350,-
- lift hals 400,-
- knieën 350,-