Winterwonderland

Bescherm je huid tegen wind en regen

Regen, wind, grote temperatuurverschillen, koud weer, lage luchtvochtigheid hebben een uitdrogend effect op de huid vooral ons gezicht. 

Externe factoren de natuurlijke lipiden in onze huid verlagen.  Die lipiden zorgen ervoor dat onze huid niet teveel uitdroogt.  Maar wanneer deze aangetast worden of in mindere aantallen aanwezig zijn, kan de huid uitdrogen, ontstaan er schilfertjes, kloofjes of roodheden.  Je huid is verzwakt en het voelt alsof ze gaat scheuren.   Je huid heeft nood aan extra bescherming.

Wat kan je doen om je huid te beschermen?

DE JUISTE CREME

Een hydraterende crème op oliebasis.  Deze crèmes zijn rijker van textuur en voelen romiger aan.  Vraag ons advies om de juiste crème te kiezen.  Iedere huid is uniek en niet iedereen is goed met dezelfde crème.  

GEBRUIK EEN DOUCHEOLIE EN SMEER JE NA HET DOUCHEN/BADEN ONMIDDELLIJK IN

Maak gebruik van een doucheolie zonder zeep om je huid te reinigen. Een olie voedt je huid en respecteert hierbij een natuurlijk evenwicht. Het zorgt er ook voor dat je huid de hele dag beter beschermd blijft tegen uitdrogende elementen. Wanneer je een vochtinbrengende crème aanbrengt op een nog warme en na-dampende huid, zal de crème veel beter indringen en het vocht vasthouden. Hierdoor zal je crème veel effectiever werken.

NEEM EEN DOUCHE MET LAUW WATER

Tijdens koude dagen proberen we met een heet, stomend bad op te warmen en een beetje vocht terug te krijgen. Maar wat we ons niet realiseren is dat een hete douche of heet bad ook daadwerkelijk water uit onze huid haalt door osmose. Bovendien haalt zowel de warmte van het water als het water zelf de natuurlijk hydraterende lipiden uit onze huid. Te lang en te heet douchen of baden is dus niet bevorderlijk voor je huid en kan een droge huid als gevolg hebben. Kies daarom regelmatiger voor een korte douche met warm maar niet té heet water.

HYDRATEREN VAN BINNENUIT

Het is niet alleen belangrijk de huid te hydrateren van buitenaf met crèmes, maar ook van binnenuit. Dit kan je doen door ook in de herfst- en wintermaanden voldoende water te drinken. Ook het eten van voedingsmiddelen met een hoog watergehalte kan hierbij helpen. Voorbeelden van deze voedingsmiddelen zijn: sinaasappels, appels, watermeloen, kiwi's en groenten met een ontgiftende werking zoals selderij, komkommers, wortelen.

LUCHTBEVOCHTIGER

Wanneer de centrale verwarming aanstaat is de lucht ook vaak droger. Een lage luchtvochtigheid in huis is typisch voor de koude wintermaanden. Daarom kan een luchtbevochtiger helpen om de luchtvochtigheid te herstellen. Zeker in de slaapkamer kan dit nuttig zijn aangezien je hier vele uren spendeert tijdens het slapen. Dit zal je huid helpen herstellen tijdens de nacht.

PAS JE CLEANSER/REINIGINGSMELK AAN

Sommige reinigingsproducten kunnen de huid meer kwaad dan goed doen. Ze zijn bedoeld om vuil en make-up te verwijderen maar ondertussen spoelen ze ook huidlipiden weg waardoor de huid uitdroogt. Daarom is het belangrijk dat je product mild is. De Nomige reinigingsproducten bestaan uit een 2-in-1 cleanser (een hydraterende reinigingsmelk die met of zonder water kan gebruikt worden) en een exfoliërende tonic om dode huidcellen op een zachtaardige manier te verwijderen.