WINTERWONDERLAND

Wanneer heb ik een verstoorde huidbarrière?

Een huidbarrière in mindere conditie; we hebben het allemaal wel eens. Je huid is rood en voelt ruw en geïrriteerd aan. Wat er als het ware gebeurt, is dat er gaten vallen in het gladde 'muurtje' - zo kan vocht naar buiten ontsnappen. Je huid droogt niet alleen uit, je bent ook minder goed beschermd tegen schadelijke stoffen van buitenaf.

Hoe kun je je huidbarrière mooi intact houden?

Een gezonde huidbarrière voelt soepel, sterk en zacht aan. Je huid is dan in staat om je te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

# Tip 1: Goed reinigen
Heel belangrijk dus om je huid goed te reinigen. De Hydra Cleansing Milk & Cleansing Tonic Lotion helpt niet alleen je huidbarrière weer te versterken, maar wast ook ongewenste bacteriën weg uit je huid. Je maakt je huid dus netjes schoon zonder dat die uitdroogt, geïrriteerd voelt of erger nog: beschadigd wordt bij de dagelijkse wasbeurt. De natuurlijke barrière blijft intact, om je huid blijvend te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

# Tip 2: Hydratatie

Het verzorgen en voeden van je huid met een hydraterende crème helpt om de huidbarrière te versterken. Hydrateren wil gewoon zeggen: de vochthuishouding van je huid op peil houden, zodat je huid niet uitdroogt - en dus eerder beschadigd en uit balans raakt.  Belangrijk, want gebrek aan vocht leidt tot verstoring van de vetlaag. Het resultaat voel je meteen: uitdroging/dehydratatie, trekkerige huid, droge huidschilfers, irritatie.  Gebruik bijvoorbeeld twee keer per dag Aloë Vera Serum, Hydra Repair Cream of de Hydra Calming Cream. Heb je last van een zeer droge, jeukende huid en eczeem? Ook dan heb je een verstoorde huidbarrière die dus wat extra liefde nodig heeft. Daarvoor is er de Vitality Dry Oil en Nourishing Cream ideaal.

Met een voedend en verzachtend maskertje zoals het Vitality Mask en Anti-Stress Mask kun je in 10 minuten tijd je vochtbalans terug op peil houden.

Zie verder naar beneden voor tips voor het lichaam ↓↓↓

VERZORGINGSPRODUCTEN GELAAT

Categorieën


#Tip 3: Weet waarmee je wast (LICHAAM)

Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar water droogt de huid alleen maar verder uit. Gebruik geen zeep  en pas op voor producten met onnodige, agressieve toevoegingen, in huidproducten hoort geen parfums! Hierdoor kan je huid beschadigd raken bij je dagelijkse wasbeurt.  Huile De Douche Relaxante is zeepvrij en bevat slechts 8 ingrediënten om je huid op milde wijze te reinigen

#Tip 4: Heet of koud douchen? (LICHAAM)

Te heet en te vaak douchen kan ook zorgen voor een uitgedroogde huidbarrière. Advies: alleen een ijskoude douche als je net wakker bent, of de prettigere methode: voorkomen en verzachten met milde producten. Jij mag kiezen. Het beste kun je de romige Body Butter (extreem droge huid) of de snel indringende Hydra 24 Corps lotion aanbrengen als je huid nog vochtig is, bijvoorbeeld na het douchen. Het helpt allemaal om vocht goed vast te houden - je huid blijft zacht en soepel.

#Tip 5: Luchtbevochtiger

Wanneer de centrale verwarming aanstaat is de lucht ook vaak droger. Een lage luchtvochtigheid in huis is typisch voor de koude wintermaanden. Daarom kan een luchtbevochtiger helpen om de luchtvochtigheid te herstellen. Zeker in de slaapkamer kan dit nuttig zijn aangezien je hier vele uren spendeert tijdens het slapen. Dit zal je huid helpen herstellen tijdens de nacht.

Nog 1 tip, scrol verder naar beneden ↓↓↓


VERZORGINGSPRODUCTEN LICHAAM

Categorieën

#Tip 6: Hydrateren van binnenuit

Het is niet alleen belangrijk de huid te hydrateren van buitenaf met crèmes, maar ook van binnenuit. Dit kan je doen door ook in de herfst- en wintermaanden voldoende water te drinken. Ook het eten van voedingsmiddelen met een hoog watergehalte kan hierbij helpen. Voorbeelden van deze voedingsmiddelen zijn: sinaasappels, appels, watermeloen, kiwi's en groenten met een ontgiftende werking zoals selderij, komkommers, wortelen.