De zomer is voorbij, het peelen kan beginnen

17-09-2017

De herfst is begonnen en dat merken we allemaal. We kleden ons lekker warm aan, beschermen ons lichaam met kleding. Hoe zit het nou eigenlijk met onze huid, moeten we die nou juist beschermen of mogen we zijn jas uit doen?

De huid beschermd ons tegen invloeden van buitenaf, zoals UV-straling, gassen, wisselende temperaturen zoals airco, kou, wind.... Dat is nou zo mooi aan onze huid. Buitenste omhulsel van het lichaam dat een belangrijke rol speelt tussen lichaam en omgeving. De huid vernieuwd zich gedurende het hele leven door middel van celdeling.

De huid heeft al veel meegemaakt in de loop der jaren en heeft veel bescherming geboden, maar we worden gelukkig ouder en dat gaan we zien aan onze huid. De huid krijgt vlekken, wordt dunner, rimpels worden zichtbaarder, groeven op de wangen, slaaplijnen op de decolleté. Oud worden is mooi, we worden wijzer en daar maken we gebruik van. Ik kan je vertellen we willen "mooi oud worden", er goed uit blijven zien dat is wat we willen. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de huid met ons mee groeit zonder de schade te onder vinden?

We hebben verschillende dieptes van peelen. Oppervlakkig met een scrub of enzym peeling, dit zijn peelings die men thuis kan gebruiken om 1 tot meerdere keren in de week te gebruiken om o.a. de werkstoffen van je crème op te laten nemen.

Mag je wel peelen, is dit wel goed? Is dit niet schadelijk?

Laat je goed informeren, gebruik de juiste geadviseerde producten, de intensievere peelings mogen 1 à 2x per jaar uitgevoerd worden.

Peel met de intensievere peelings niet het hele jaar, wanneer de straling sterk is of wanneer je op vakantie gaat naar de zon mag je zeker niet intensief peelen, je huid heeft dan zijn bescherming nodig, laat de huid het zelf regelen, wel mag je een milde peeling met enzymen of een scrub thuis gebruiken.

Geef je huid de rust in de zomer maanden en dan kan er in het najaar gepeeld worden om de schade van de zon weer te herstellen. Maar wat voor peelings zijn er? Ik licht 3 verschillende peelings uit waar ik zelf veel mee werk in mijn praktijk. Zelf onder ga ik ook alle 'peelings' om het resultaat en het verloop goed te kunnen voelen in de huid en het proces, de ene is heftiger dan de ander en van de ene ga je niet vervellen en de ander ben je een week niet toonbaar. voor iedereen is er wel wat, maar wat is goed voor je huid, laat je goed adviseren voordat je een intensievere peeling ondergaat en zorg voor de juiste thuis verzorging.

  1. Lactic Acid: ook melkzuur genoemd, trekt het vocht in de huid aan. Hierbij gaat men niet vervellen, geschikt voor droge-, gevoelige huid en bij hyperpigmentatie. Fijne rimpels, huidverjonging, vale huid, grove poriën, onzuivere huid.
  2. Glycolzuur: deze werkt van binnen naar buiten om meer stevigheid aan de huid te geven en de capillairen (couperose) te versteviging. Bij het juist gebruik gaat de huid niet vervellen. Vermindert vette- en acne huid, voelt glad aan (door verdunning van de bovenste huidlaag), verfijnt de huidstructuur en poriën, opfrissing vale huid.
  3. Professional Peeling: bij deze peeling is het van belang om de huid te laten vervellen, bij de één kan het meer zijn dan bij de ander, afhankelijk van de huid. Een techniek die de meest algehele huidverjongende eigenschappen bezit. De huid krijgt meer volume en de bovenste huidlaag krijgt een fijne structuur = een jonge huid! Toe te passen bij rimpels, grove structuur, acne littekens, pigmentvlekken, zonbeschadigde huid, dunne huid, afname elasticiteit, vale huid.

! na een Peeling mag men niet sporten, géén sauna, niet zwemmen, géén Retinol (Vit. A) gebruiken en géén producten met zuren gebruiken.