PIGMENTBEHANDELINGEN

MELANOSTOP TRAN3X of COSMELAN

MELASMA BEHANDELING COSMELAN

Dé wereldwijde nr 1 pigmentatiebehandeling.

Wat is melasma?

Melasma of zwangerschapsmasker is een pigmentstoornis waarbij donkerbruine vlekken ontstaan. De vlekken ontstaan meestal na chronische zonschade, trauma, anticonceptiepil of hormonen. De pigmentstoornis komt meestal voor in het gelaat. Melasma is een moeilijk te behandelen pigment waarbij een volledige behandeltraject nodig is. 

Wat doet COSMELAN?

Met het COSMELAN traject van Mesoestetic kunnen wij de Melasma sterk verlichten tot volledig verwijderen.   Alsook de behandeling van pigmentvlekken. We behalen schitterende resultaten maar  het vergt een consequente & uitgebreide thuisverzorging mét dagelijks een SPF (zonnebescherming).

Samen werken we naar een heldere huid!

Behandeling in de praktijk:

 1. Intake Gesprek (gratis): Wij bekijken samen wat we voor jouw huid kunnen betekenen en bespreken het volledige Cosmelan Traject
 2. Eerste behandeling: 3 dagen voor het Cosmelan masker plaatsen wij een zachte voorbereidende peeling. Hierdoor gaat het Cosmelan masker beter op de huid inwerken.
 3. Cosmelan Masker behandeling: deze dag is het belangrijk dat je 8 tot 12 uur de tijd hebt om het masker te laten inwerken. Je plant dus best in dat je een volledige dag thuis bent. Het masker kan sterk prikken en branderig aanvoelen. Dit is een normale reactie van de huid. Na het masker zal je huid ook rood zijn voor enkele dagen.
 4. Twee dagen na het masker kom je terug voor een controle.
 5. Na 14 dagen kom je nog eens terug voor een plaatselijke Cosmelan masker behandeling. Enkel op de donkere vlekjes zetten we nog eens het masker. Deze mag weer 8-12 uur inwerken.
 6. Na 14 dagen kom je opnieuw terug voor controle en een afsluitende hydraterende verzorging.

Behandeling thuis:

Opstart met de thuisproducten begint 2 dagen na de behandeling en enkel wanneer de huid minder geïrriteerd is

Reinig eerst uw gezicht met een cleanser van Mesoestetic

 • Gebruik daarna de Mesoestetic Cosmelan 2, maximaal 3 x per dag en eventueel rustig opbouwen (1 x 's avonds) om bijwerkingen te voorkomen. Na 4 weken volstaat een 2-dagelijkse aanbreng.
 • Gebruik daarna de Mesoestetic Melan Recovery om de huid te kalmeren, en in geval van roodheid en/of uitdroging
 • Gebruik daarna dagelijks de beschermende Mesoestetic Melan 130+ pigment control (enkel 's ochtends en overdag)

Deze 3 producten maken deel uit van de Cosmelan behandeling en hoeven dus niet apart bijgekocht te worden. 

De resultaten van een Cosmelan behandeling zijn snel te zien. Na één tot drie maanden gaan de pigmentvlekken verminderen. In sommige gevallen zijn de pigmentvlekken zelf volledig verdwenen, afhankelijk van de intensiteit van de behandeling.R

De resultaten van een Cosmelan behandeling zijn snel te zien. Na één tot drie maanden gaan de pigmentvlekken verminderen. In sommige gevallen zijn de pigmentvlekken zelf volledig verdwenen, afhankelijk van de intensiteit van de behandeling.

Naast een zichtbare vermindering van de pigmentvlekken heeft de behandeling nog enkele andere voordelen zoals:

- Bescherming tegen veroudering van de huid
- Maakt de huid zacht en egaal
- Vermindert acné en andere oneffenheden
- Verhelderende werking van de huid

COSMELAN TRAJECT =
prébehandeling + cosmelan peeling + 3 thuisverzorgingsproducten + hydraterende aftercare behandeling = 700,-

PIGMENTBEHANDELING TRAN3X

Pigmentbehandelingen met MELANOSTOP TRAN3X MESOPEEL pigment peeling om pigmentvlekken te verwijderen in het gezicht. Behandeling voor milde tot matige pigmentvlekken met de pigment peeling. Heb je een sterke vorm van pigmentvlekken dan raden wij de Cosmelan pigmentbehandeling aan.

Pigmentvlekken zijn een groeiend huidprobleem. Ongeveer 90% van de mensen ouder dan 50 jaar heeft last van pigmentvlekken en is één van de meest voorkomende redenen om een huidspecialist te bezoeken.

Pigmentvlekken... 
 • melanine is een pigment dat de huid kleur geeft
 • melanocyten zijn cellen die melanine produceren en liggen in de basaalcellenlaag. Melanocyten produceren melanosomen die zich verplaatsen naar de dichtstbijzijnde keratinocyten, zodra ze gevuld zijn met melanine.
 • melanosomen verplaatsen zich nu verder naar het huidoppervlak waardoor de pigmentvlek zichtbaar wordt
Oorzaken van pigmentvlekken:
 • zon
 • huidveroudering
 • ontstekingsprocessen
 • fotosensitive medicatie (o.a. ibuprofen, antibiotica, antidepressiva)
 • anticonceptie
 • erfelijkheid
 • hormonale veranderingen
 • chemicaliën in voeding
 • blootstelling aan chemische factoren

Info over de behandeling:

Een nieuwe pigmentbehandeling van Mesoestetic en is gebaseerd op het actieve ingrediënt tranexaminezuur. Dit ingrediënt heeft depigmenterende eigenschappen en werkt op de keratinocyten waardoor de afgifte van melanocyten stimulerende factoren worden afgeremd. Het programma bestaat uit professionele producten en producten voor thuisgebruik. De Mesopeel Melanostop Tran3x peeling zorgt voor een versnelde celvernieuwing om de oppervlakkige ophoping van melanine (kleurstof) te elimineren. De ampul die we gebruiken tijdens de microneedling richt zich op de productie van melanine in de epidermale cellen gelegen in de opperhuid. Het thuisproduct Melan Tran3X is een depigmenterende gelcreme die de pigmentvlekken gaat verzachten.

Hoe ziet de huid eruit na de behandeling?

De huid kan rood zien en er kunnen schilfers zichtbaar zijn. Het is ook mogelijk dat er een sterkere vervelling zal optreden, hou hiermee rekening.

Kuur:

 • huidanalyse + skinscan + advies
 • 2x Melanostop Tran3x peeling (65,- per behandeling)
 • 3x Depigmentation microneedling pigmentbehandeling (95,- per behandeling)
 • producten voor thuisgebruik (reiniger, lotion, serum, crème, SPF zonnebescherming)

We behalen schitterende resultaten maar het vergt een consequente & uitgebreide thuisverzorging mét dagelijks een SPF (zonnebescherming).

Cabinebehandelingen = 415,-

THUISBEHANDELING

 1. Bij make-up reinig je eerst met een neutrale reiniger. De W+ Whitening Foam bevat veel actieve werkstoffen en deze kan dan beter inwerken.
 2. Reinig de huid met de Ultimate W+ Whitening Foam van Mesoestetic. (Tip: 2 minuten laten inwerken en afspoelen, deze bevat veel actieve werkstoffen)
 3. W+ Whitening Lotion met watje aanbrengen.
 4. Breng de Melan tran3X concentrate 's avonds aan.
 5. Breng hierover de W+ Whitening Cream aan.
 6. Overdag breng je hierover een Mesoprotech zonbeschermingsproduct, Melan 130, aan van Mesoestetic. Ook gebruiken in de herfst en de winter, dan schijnt de zon ook ! En in de lente en zomer wel om de 2 a 3 uur opnieuw smeren als je buiten bent.