Wist je dat...

09-04-2017

Wist je dat...

Er in make-up bepaalde ingrediënten zitten die niet goed zijn voor je huid. Die kunnen leiden tot verstopte poriën, het irriteren van je huid maar sommige stoffen worden ook met kanker in verband gebracht.

Daarom kiezen wij voor... Mii make-up

Mii is een innovatief merk, volledig gebaseerd op mineralen, met een unieke & natuurlijke samenstelling vrij van parabenen, kunstmatige geurstoffen, vulmiddelen, schadelijke conserveermiddelen & is dierproefvrij.

Bovendien biedt de volledige lijn een ultieme zonbescherming.

www.miicosmetics.be 

Foundation

Let vooral op zware metalen zoals arseen en titaniumoxide. Arseen werd al eerder gelinkt aan kanker en zou ook schadelijk zijn voor de vruchtbaarheid en de ontwikkeling van het ongeboren kind. Titaniumoxide zou dan weer kanker kunnen veroorzaken wanneer het ingeademd wordt.

Oogschaduw
Formaldehyde, titaniumoxide en mineraalolie. Werden allemaal al met kanker in verband gebracht. Mineraalolie is een bijproduct dat ontstaat bij de productie van benzine.

Eyeliner
Zware metalen zoals lood, arseen en carbon black. Worden gelinkt aan kanker en zware metalen kunnen schadelijk zijn voor de vruchtbaarheid en de ontwikkeling van het ongeboren kind.

Blush
Mineraalolie en talk. Minerale olie kan je poriën verstoppen en de huid afsluiten. Sommige talkpoeders zouden de kankerveroorzakende stof asbest bevatten.

Mascara
Om te vermijden: Formaldehyde, carbon black, D&C black no. 2.

Lippenstift
Lood, BHA, mineraalolie en chroom. Bijna driekwart van de lippenstiften op de markt bevatten lood, wat voor hersenschade zou kunnen zorgen. BHA en chroom worden in verband gebracht met verschillende kankers.