Geef jezelf een stralende huid

25-08-2022

Je gezichtshuid heeft heel wat te doorstaan. Make-up en invloeden van buitenaf (airco, verwarming, uitlaatgassen) doen de huid geen goed. De basis voor een stralende huid is goed reinigen, iets wat je trouw iedere dag zou moeten doen. 

Maar soms kan je gezichtshuid wel een beetje extra aandacht gebruiken.


1. Peeling

Dode huidcellen kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat je gezicht grauw en dof oogt. Door een peeling te gebruiken, verwijder je deze dode cellen. Dit stimuleert de bloedsomloop, reinigt verstopte poriën en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen.

2. Masker

Een masker reinigt niet alleen je gezichtshuid, maar verzacht en kalmeert hem ook. Er zijn maskers voor alle huidtypen en met verschillende werkingen. Is je huid dun? Gebruik dan een verzorgend masker.

Heb je een dikkere huid? Dan kun je het beste een reinigend masker gebruiken. Je hebt vochtregulerende maskers, meestal in de vorm van een crème of gel. En er zijn reinigende maskers op basis van klei (moddermasker), die opdrogen en hard worden.Na het scrubben breng je het masker aan op de vochtige huid. Vergeet je hals daarbij niet, maar sla gevoelige delen zoals de mond en het ooggebied over.

Na een kwartiertje kun je het masker het best verwijderen door je gezicht met een vochtige handdoek zachtjes af te vegen. Restanten kunnen met lotion worden verwijderd.