Wat is de oorzaak van acné?

13-08-2018

Face Mapping is een oude Chinese methode die genezers lang geleden gebruikten om te bepalen wat er met hun patiënten gebeurt.  Ze ontwikkelden deze techniek zo ver dat ze de meeste aandoeningen zonder fouten konden vaststellen.

Dus basis van de positie van je acne, kunnen deze genezers je vertellen aan welke ziekte je lijdt. 

Waar heb jij last van acné?

Wangen: roken, je gezicht te veel aanraken, bacteriën

T-Zone: Stress, te veel alcohol, cafeïne, slechte bloedsomloop

Kaaklijn, kin: hormonale problemen, te veel zetmeel in het systeem, te veel suiker in het systeem

Wenkbrauw gebied - Lever
Acne op het eenzijdige gebied hebben, betekent dat uw lever te moe is van het verwerken van te veel vleesproducten. Probeer een beetje vlees te minderen en kijk of de acne verdwijnt. Rauw fruit en groenten is een goed idee.

Voorhoofd - blaas
Dit betekent dat je te veel fastfood eet. Je systeem is overwerkt en krijgt niet de juiste voedingsstoffen die het nodig heeft om prima te functioneren. Verbeter uw dieet en zorg ervoor dat u voldoende water krijgt! Drink zelfs maximaal 12 glazen water per dag.

Ooggebied - Nieren
Je bent uitgedroogd. Zorg ervoor dat je lichaam voldoende water krijgt. Water is cruciaal voor een systeem dat vrij is van onnodige en schadelijke gifstoffen! Vermijd een tijdje alcohol en koffie totdat je jezelf wat beter voelt.

Wangen - Mond
Acne op de wang is het gevolg van slechte mondhygiëne. Zorg goed voor je tanden om acne op dit gebied te voorkomen!

Bovenste Wangen - Longen
Ben je een roker? Zorg ervoor dat je stopt met roken om beter te worden. Een andere factor voor acne op dit gebied is vervuiling. 

Neusgebied - Het hart
Stop met veel zout te consumeren, omdat het je een hoge bloeddruk geeft. Krijg wat oefening en verander je dieet om beter te worden!

Kin en mond gebied - De maag
Te veel alcohol gehad? Vermijd voedsel dat rijk is aan vetten en suiker en verander je levensstijl om beter te worden en je gezondheidstoestand te verbeteren.

Nek- en kaakgebied - Hormoon problemen
Bepaal wat je eet en hoeveel koffie je per dag drinkt. Acne op dit gebied is te wijten aan een hormonale onbalans.

En last but not least:
Een goeie en vooral zachte reiniging is het begin van een zuivere huid.  Gebruik geen agressieve zepen en lotion met alcohol want dit activeert juist de acné.  Gebruik eerder een zacht enzymatische peeling dan een peeling met korrel!

Kom gerust eens langs bij Body & Beauty voor een huidanalyse en kijken we samen om je terug een mooie frisse huid te bezorgen.

Kim & Elise