We herstellen de huid na de zomervakantie

15-08-2019

De vakantie zit er weer op. Tijd om je huid te herstellen want die had veel te verduren van de zon. Zon en warmte drogen de huid uit en gedurende de zomer verliest de huid veel vocht. Hier 5 tips om je huid zo snel mogelijk terug in goede conditie te brengen:


1.
Verwijderde dode huidcellen
Om de huid te beschermen tegen de zon wordt de hoornlaag (de bovenste laag van de huid waar zicht de dode huidcellen bevinden) dikker. Het is belangrijk om deze weer te verdunnen na de vakantie. Gebruik hiervoor 1 a 2 keer per week een peeling of scrub. Door de dode huidcellen te verwijderen is de huid beter in staat om de vochtherstellende crème beter op te nemen.

2. Herstel het vochtgehalte van de huid
De zon en warmte heeft uw huid uitgedroogd en het vochtgehalte moet weer aangevuld worden. Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken: drink voldoende water, gebruik serum, hydraterende dag- en nachtcrème en gebruik de weken na de vakantie een hydraterend masker voor een extra boost! Remember:

3. Zorg voor voldoende nachtrust
Met warm weer slapen we vaak slechter en dat heeft zijn uitwerking heeft op het ontstaan van wallen onder onze ogen en een vermoeide uitdrukking. De huid hersteld en vernieuwt zich vooral 's nachts. Geef uw huid daar voldoende gelegenheid toe door minstens 7 uur per nacht te slapen.

4. Gezond voedingspatroon
De tijd van tapas, pizza, sangria, gyros, bier en wijn zijn weer voorbij!
Tijdens de vakantie gunnen we onszelf vaak een wat ongezonder en onregelmatiger eetpatroon. Nu is het weer tijd om in het gareel te komen. Zorg ervoor dat u voldoende fruit, groente en bepaalde noten eet. Deze bevatten noodzakelijke vitamine, minerale en vetten die ook weer een gunstige invloed hebben tegen de veroudering van de huid.

5. Blijf een crème met UV-filter gebruiken!
Ook als de zon niet schijnt is het belangrijk om de juiste crème met UV-filter te gebruiken. Er is namelijk altijd UV-A in de lucht en die zorgt nu juist voor het verouderen van de huid. Deze stralen gaan ook door glas heen dus ook als u in de auto zit of binnen achter het raam, staat u bloot aan de gevolgen van UV-A stralen. Gebruik dus 365 dagen van het jaar een crème met minimaal een SPF15. Zo bent u het hele jaar beschermd!

Bij Body & Beauty advieseren we graag welke producten geschikt zijn om jouw huid weer in goede conditie te krijgen. Welke producten geschikt voor jou zijn, is afhankelijk van huidtype en huidbeeld. Bel 0472 39 75 54 voor een afspraak voor huidadvies. We helpen je graag!